Minden, ami könyvelés

Tippek, infók, tanácsok egy könyvelőtől érthetően... Ha kérdésed van, tedd fel!

Friss topikok

Linkblog

2008.10.31. 05:53 a_könyvelő

Ismét az új adócsomagról

Még mindig csak tervezet, de egyre több információ kerül nyilvánosságra.

A változásokról annyit mindenképpen el lehet mondani, hogy nem érintik az adóalapot és a fizetendő adót, így valóban igaz az a kijelentés, hogy nem lesz sem adóemelés, sem adócsökkentés.

Viszont szeretnék szigorúbban kezelni a házipénztár szabályozásokat, korlátozni a készpénzforgalmat, és a magánszemélyeket is arra szeretnék ösztönözni, hogy kérjenek számlát (nyereményjáték).

A bírságtételeket jelentősen megemelik, ezzel is a becsületesebb adózás felé szeretnék terelni a vállalkozókat és a magánszemélyeket egyaránt.

A cégautóadó változások mégis benne maradtak a javaslatban, a cél az, hogy többen fizessenek cégautóadót.

Változásokat terveznek a külföldi munkavállalókkal kapcsolatos adatközlési rendszerben is, így nem fordulhat majd elő, hogy egy külföldi állampolgár más jogcímen dolgozik majd az APEH és más az idegenrendészet szerint.

A korábbi évekhez képest viszont változás, hogy bármit is szavaznak meg a tervezetekből, az a szűkös határidő miatt, már nem léphet életbe január elsejétől.

Szólj hozzá!

Címkék: adó pénztár bírság adócsomag adóváltozások cégautóadó


A bejegyzés trackback címe:

https://akonyvelotanacsai.blog.hu/api/trackback/id/tr71741697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása